Historie

 • Het begin

   

  Cactuskwekerij van der Linden is ooit begonnen in een klein kasje aan de Bospolder. Toen der tijd is vader Van der linden een bedrijfje met enkele duizende meters aan oppervlakte begonnen. In de kas werden onder andere Kaaps viooltjes , vetplanten , bromelia’s en schlumbergera ( lidcactussen ) geteeld.

 • Eerste uitbreiding

   

  Na enkele jaren gedraaid te hebben kwam de achtergelegen kas te koop. Deze kas werd per direct aangekocht om het bedrijf uit te bereiden. Deze kas word momenteel nog steeds door ons gebruikt.

 • Jaren 80

   

  Na verschillende teelten geprobeerd te hebben, is besloten om cactussen te gaan kweken. In de jaren 80 kwamen de eerste ideeën om meer gewone cactussen te gaan kweken. In deze cactussen werden gedroogde bloemen geprikt (prikbloemen). In allerlei kleuren en maten werden deze geprikt en gemaakt. Enkele jaren later werden hier ook de clipons aan toegevoegd. Rond deze tijd werd ook de eerste stekplantjes en grote cactussen geïmporteerd uit het buitenland.

 • Jaren 90

   

  In de jaren 90 volgde de volgende uitbreiding, we kochten de kas van de buurman over. Ook aan de achterzijde van het bedrijf werd een kas bijgekocht. Deze grond werd voor 50% volgebouwd met een kas en voor 25% buitenteelt met schermkas erboven. In het buiten gedeelte werden de succulenten (vetplanten) gekweekt.

 • Heden

   

  Momenteel richten wij ons vooral op grootte, sterke en mooie soorten cactussen en succulenten. We leveren dagelijks de beste kwaliteit cactussen af aan zowel particulieren als bedrijven. Dit doen we zowel nationaal als internationaal. In de loop der jaren is Cactuskwekerij van der Linden gegroeid tot 1 van de beste kwekers van Europa.

Certificaten Cactuskwekerij van der Linden

U kunt hier ons GLOBAL-GAP en GLOBAL GAP-GRASP Certificaat bekijken.
Ook heeft Cactuskwekerij van der Linden het FARM Profile certificaat behaald in 2020.

MPS-ABC

Als 1 van de beste kwekers van Europa is het van belang dat je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Bij het kweken van cactussen moet bepaalde certificering behaald worden. Zo zijn wij bijvoorbeeld in het bezit van een MPS-ABC certificaat, dit is een unieke standaard in de wereld en werkt als een meetlat die aantoont in hoeverre uw bedrijfsvoering milieuvriendelijk is.

GLOBAL-GAP

Wij zijn in het bezit van een GLOBAL-GAP certificaat. Dit certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren. Voor het behalen van een GLOBAL-GAP certificaat moet een bedrijf bepaalde eisen hebben geformuleerd omtrent de productie. Denk hierbij aan milieu, veiligheid en hygiëne.

GLOBAL GAP-GRASP

Ook zijn wij in het bezit van GLOBAL GAP-GRASP. Dit is geen certificaat maar een risicoanalyse, een add-on module op de global GAP certificering. De GRAPS is een risicobeoordeling op het gebied van sociale aspecten op een bedrijf. Denk hierbij aan welzijn, beloningsniveau van de medewerkers als ook gezondheids- en veiligheidsaspecten.

FARM Profile GGN

Ook zijn wij in het bezit van FARM Profile , dit is een traceerbaarheids certificaat . Alle producten van een assortiment worden volledig traceerbaar gemaakt naar de productiebron die zichtbaar zal worden gemaakt met boerderijprofielen op het GlobalGAP-consumentenportaal. Denk hierbij aan het volgende , u koopt een plant in Italie .
Aan de zijkant van de kweekpot staat het Plant Paspoort .
Dit is te herleiden naar onze kwekerij , zodat u precies weet waar die mooie plant vandaan komt .